Les Quatres Jeunesses

Les Quatres Jeunesses, de dance opera rond vier jeugdige levens- en dansstijlen. Het is een verrassend frisse combinatie van barokmuziek, bewegingsexpressie waaronder hip-hop/street-dance en (koor)zang. La Mascotte gebruikt de markante stukken uit Les Indes Galantes van Jean Philippe Rameau en zorgt met een speciaal voor deze productie ontwikkeld script voor een eigentijdse doorlopende verhaallijn. Het is een geheel waarin visuele aspecten hand in hand gaan met dans, zang en muziek. Een prachtige combi, toegankelijk voor jong en oud.

Uitvoering(en) op:
11 & 12 november en 9 december 2023

Locatie:
11 november 20:00 uur theater 't Voorhuys Emmeloord 12 november 14:30 uur theater 't Voorhuys Emmeloord 9 december 19:30 uur Schouwburg Odeon Zwolle

Apollo Ensemble - Orkestbegeleiding
XOXO dance company - Hiphop dans
Dansgroepen Deltion afd. Musical Performer - klassiek, Showdance & Modern/vrije expressie dansen
4 hoofdpersonages, 4 werelden en de liefde Bellone, Zima, Adario, Hébé en L’Amour We zien een straat met vier huisjes met verschillende voorgevels. In elke huisje woont een groep mensen. In het huisje met de hand wonen de hardwerkende volgers van Bellone. Voor hen is het belangrijk om hard te werken en daarmee succes, geld en macht te krijgen. In het huis (in de vorm van een zon) verderop woont Adarió met zijn volgers. Natuur en klimaat is voor hen een belangrijk punt. Daarnaast woont Zima met haar volgers. Hun levensmotto is feest vandaag, morgen kun je dood zijn. Zij leven in het nu en maken van alles een feestje dat vooral op de socials gedeeld moet worden. Fomo is ze dan ook wel bekend. Het laatste huisje in de vorm van een hoofd met een pruik is House of Hébé. Pride, acceptatie en je mag zijn wie je wil zijn daar de belangrijkste onderwerpen. Het is druk op straat. Er worden verschillende situaties uitgespeeld en Adarió en Zima lopen in alle drukte tegen elkaar aan en de vonk slaat meteen over. Toch lopen ze allebei door waarna ze afzonderlijk van elkaar nog een keer omkijken. We worden toegesproken door de verteller van het verhaal: Amor oftewel een personage dat staat voor de liefde. Ze vertelt over de ontmoeting die we net zagen en vertelt over de personages die hier wonen en dat het een afspiegeling is van de maatschappij. Het plot ontwikkelt zich vervolgens waarin elke groep zijn positie wil veiligstellen en de liefde soms onder druk staat. Kijk en luister zelf naar het vervolg van dit verhaal.