Dick van Ommen 
regisseur en decorontwerper
Dick van Ommen is begonnen als theatertechnicus, maar éénmaal aangestoken door het theatervirus ontwikkelde hij zich al snel tot een artistieke duizendpoot. Regie, decor en verlichting, niets ontsnapte aan zijn aandacht. 
Vooral de liefde voor het muziektheater maakte dat hij na jaren praktijkervaring alsnog ging studeren. Hij studeerde in twee vakken af. Aan de Chr. Kunstacademie C.A.B.K in Kampen als interieurarchitect en in Amsterdam aan de Rietveld Academie als scenograaf-decorontwerper. Sindsdien is hij in noordoost Nederland decorontwerper en/of regisseur van amateur muziektheater.

Naast zijn theaterwerk is hij werkzaam als docent bij creativiteitscentra in de regio.

Gedurende zijn loopbaan heeft hij o.a. de volgende theateropdrachten gekregen
  • vormgeving en deels regie van ruim twintig opera's, operettes en musicals (amateurs) bij diverse stichtingen en verenigingen in Kampen, Zwolle, Emmeloord, Enschede, Apeldoorn en Arnhem
  • vormgeving van twee kinderproducties in de regio
  • vormgeving van de Europese première van de musical "The Grand Tour"
  • regie en decor voor twee operaprojecten in Zwolle op locatie.
Op zijn repertoirelijst prijken in totaliteit meer dan dertig opera's, operettes en musicals, uit zowel het Franse, het Engelse, het Italiaanse en het Weense repertoire.

Bij "La Mascotte", waarbij hij sinds 1989 werkzaam is, heeft hij o.a. de regie en vormgeving verzorgd van de operettes La belle Hélène, Eine nacht in Venedig, Gräfin Mariza, Orpheus in de Onderwereld, La vie Parisienne, The Mikado, Les Brigands, de Groothertogin van Gerolstein, en de opera's De Schout van Emmeloort, De Barbier van Lavapiès, Martha, The Geisha, The Bohemian girl, De Ontruiming van Schokland, Der Zigeunerbaron, Cavalleria Rusticana, de Pioniers en en de komische éénakter L'ile de Tulipatan.